Stig om bord – handel og bådebygning i vikingetiden
Stig om bord er et sted med historier. Her kan du gå på opdagelse i vikingeskibet gennem filmklip, billeder og 3-D modeller.

Handel i vikingetiden
Karl, Ottar, Sverre og skipper Harald er om bord på et handelsskib, der er lig vikingeskibet Skuldelev 1. Hør deres fortælling og undersøg deres varer.
Klik her for at stige om bord og brug billederne i sitet til at komme rundt i kisterne, tønderne og de mange historier.

Bygning af vikingernes skibe
Animationer, video og 3d modeller fortæller om bygningen af Skuldelev 2, et af vikingetidens frygtede langskibe. Skibe som Skuldelev 2 var højteknologi i vikingetiden – se hvordan vikingerne byggede dem.
Klik her for at stige om bord og brug 3-D modellen i sitet til at komme rundt til skibets dele og deres historie.


Et af formålene med denne hjemmeside er at eksperimentere med de nyeste teknologier på internettet. Derfor stiller hjemmesiden store krav til den pc du sidder ved og til den internethastighed du har til rådighed.
For at kunne have glæde af hjemmesiden skal du have en rimelig kraftig pc med adsl forbindelse og mindst have følgende installeret: Microsoft Internet Explorer 5.5, Microsoft Windowsmediaplayer, Adobe Acrobat reader og Turntool 3D player. Hvis du ikke har Windowsmediaplayeren og Turntool 3D playeren installeret, vil de automatisk blive installeret når du klikker dig ind i de to historier. Adobe Acrobat reader kan downloades på http://www.adobe.com.

Du kan læse mere om Microsoft Windowsmedia på hjemmesiden http://www.microsoft.com/windowsmedia og Turntool på hjemmesiden http://www.turntool.com.

Hjemmesiden er gjort mulig gennem en bevilling fra Kulturarvsstyrelsens Kulturnet Danmark-pulje og er produceret af Vikingeskibsmuseet i et samarbejde med Danmarks Designskole og firmaerne Streamworks og Dimension 3. Streamworks hoster og kører filmklippene på Stig om bord.
På sigt vil der komme en historie om hver af de fem vikingeskibe, der kan ses i Vikingeskibsmuseet i Roskilde.
Tryk her og mød Karl, Ottar, Harald og Sverre. Se deres varer og hør om handlen i vikingetiden.